Zapamatovat
Obchodní podmínky Jak udržet pořádek v garážích a sklepech Úložné prostory ovlivňují 90 procent nákupů realit.

Úložné prostory ovlivňují 90 procent nákupů realit. Staly se žádaným benefitem developerů

PRAHA, 29. DUBNA 2020 – Při koupi nemovitosti kladou Češi důraz na dispozice, vybavenost a maximální využití prostoru, za který platí. Chytrá úložná řešení v bytech bývají standardem v mnoha projektech, na uspořádání kumbálů, sklepů či garáží se ale už tolik nemyslí. Právě v nich lze přitom ušetřit desítky metrů čtverečních.

Až dvě třetiny podlahové plochy ve sklepech, garážích, komorách a kumbálech bývají zastavěné odloženými věcmi, ke kterým se člověk špatně dostává. S použitím univerzálního závěsného systému lze získat veškerý prostor zpět. Limity na pověšení neexistují. Nosnost panelů o délce od 100 do 200 centimetrů je až 200 kilogramů na metr čtvereční a díky variabilnímu příslušenství lze přehledně pověsit téměř vše, ať už jde o sportovní náčiní, vybavení na zahradu, nářadí, hračky, střešní box na auto a další,“ řekl o novince na tuzemském stavebním trhu Tomáš Medřický, majitel firmy Reponio.

Nároky na objem úložných prostor jsou v moderním bydlení tématem číslo jedna. Lidé při koupi nebo pronájmu nemovitosti platí za metry čtvereční, o které nechtějí přijít, proto vytvářejí tlak na jejich co nejlepší využití. „Dostatek úložného prostoru je důležitý pro 90 procent zájemců o nemovitost. Chtějí elegantní designová řešení a praktičnost, nic, co by limitovalo jejich prostor,“ potvrdil Petr Šroubek, manažer společnosti Tempus Development. „V našich projektech klademe důraz na chytré, efektivní bydlení a závěsný systém nejlépe šetří místo ve skladových prostorách. Naši klienti to velmi oceňují a jako benefit vítají. Rozhodli jsme se proto zařadit závěsný systém v garážích nebo komorách do standardu nabídky nemovitostí uváděných na trh,“ dodal.

S rostoucím počtem věcí, které lidé hromadí, je třeba neustále hledat důmyslné systémy uskladnění. Ty by však neměly být na úkor zastavění užitkové plochy. „V interiérech jsou trendem vestavěné skříně a vyvýšené podlahy či bytová inteligence, ale skladové místnosti se dosud příliš neřešily. I tady jsou však běžná fixní úložiště jako skříně a regály náročná na prostor a vytváří pouze jednu z variant úschovy, která dřív nebo později přestane stačit. Závěsný systém naopak ‚roste‘ s majitelem a jeho rodinou, lze jej přizpůsobit okamžitým potřebám, kompletně modifikovat a neustále rozšiřovat. Zájem o něj v rámci klientských změn rychle stoupá. Nejčastěji monitorujeme požadavky na závěsný systém na míru v garážích, dílnách a sklepech, jeho možnosti však sahají dál. Teď například s klienty řešíme závěsný systém pro hudební nástroje jako jsou housle nebo kytary, ale poptávky máme také po lepším uspořádání technických místností nebo komor,“ míní Radek Veselý, interiérový konzultant ze společnosti Naconi+, která řeší klientské změny a vybavení interiérů na míru v developerských projektech.

Unikátní systém skladování věcí pochází ze Severní Ameriky, v tamních domácnostech funguje přes 10 let. Slibný potenciál ale nabízí také v komerční a průmyslové sféře, které vyžadují variabilitu, maximální využití prostoru a životnost. „Systém zaběhnutý v Kanadě a USA jsme přizpůsobili evropskému a českému trhu, především co se týče závěsného příslušenství, různých háků, držáků, jejich designu a barevného provedení, a začali s distribucí. Vyrábíme ze tří vysoce odolných materiálů, ze 100procentně recyklovaného plastu s antibakteriální úpravou, které jsou vhodné pro vnitřní i venkovní užití. Panely jsou snadno omyvatelné a k dostání ve všech základních barvách. Tedy kromě červené, na ni má exkluzivitu firma zastupující značku Ferrari v České republice pro své klienty do garáží,“ doplnil Tomáš Medřický.

KONTAKT PRO MÉDIA

Mgr. Eliška Crkovská_mediální konzultant

+420 605 218 549, pearmedia.cz

REPONIO s. r. o., www.reponio.cz

Chytrý závěsný systém REPONIO umožňuje designovat závěsné panely, háky, držáky a další příslušenství podle potřeb lidí. Byl vyvinutý pro každodenní využití v domácnostech i komerčních prostorech, aby šetřil místo, čas a práci. Své uplatnění má také v průmyslových halách či zdravotnictví. Díky závěsným panelům lze vymýšlet nespočet úložných sestav a důmyslných variací. Firma Reponio s. r. o. vznikla v květnu 2019.